Generated image

Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά ο Πρόεδρος Χριστόφιας
Σε ετοιμότητα κάλεσε την Εθνική Φρουρά ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12: «επιβάλλεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα, λόγω της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται σε μία προσπάθεια εκβιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην εκμεταλλευτεί την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»,
είπε ο Κύπριος Πρόεδρος για να προσθέσει: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας».
Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε στη Λευκωσία και το πρόγραμμα των επαφών του Προέδρου Χριστόφια στη Νέα Υόρκη για την 66η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο Κύπριος Πρόεδρος στις 20 Σεπτεμβρίου θα παραστεί σε γεύμα που του παραθέτει η ηγεσία της Αμεροκανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee). Την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και το βράδυ θα παραστεί_ όπως και ο κ. Παπανδρέου_ στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προς τους ξένους ηγέτες.
Επιπλέον θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, θα παραθέσει γεύμα στο πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα συναντηθεί με ομογενειακές οργανώσεις και θα παραστεί στο ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, όπου θα τιμηθεί ο γερουσιαστής του Μέριλαντ κ. Μπεν Κάρντιν. Θα έχει επίσης συναντήσεις με ξένους ηγέτες, αλλά και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν.
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews