Generated image

Η «δωρεάν παιδεία» στα βιβλιοπωλεία

Τρέχουν οι γονείς στα βιβλιοπωλεία για να αγοράσουν τα σχολικά βιβλία των παιδιών τους, μετά το πρωτοφανές γεγονός να μην είναι έτοιμα τα εγχειρίδια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι πιο
αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο πως θα είναι έτοιμα και στις αποθήκες των σχολείων στα τέλη Οκτωβρίου.


Τα σχολικά βιβλία του Δημοτικού κοστίζουν από 0.90 ευρώ -τετράδιο εργασιών Μαθηματικών Ε' τάξης- έως και 5 ευρώ (ανθολόγιο Ε' και Στ' τάξης). Ο μέσος όρος των τιμών των βιβλίων κυμαίνεται από 2 έως 3 ευρώ. Αλλά ακόμα και στα βιβλιοπωλεία, δεν υπάρχουν όλοι οι τίτλοι των εγχειριδίων.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η εικόνα στα βιβλιοπωλεία είναι καλύτερη. Για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου διατίθενται όλα τα σχολικά βιβλία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις τάξεις του Λυκείου. Οι μόνες ελλείψεις που παρατηρούνται είναι στα βιβλία Χημείας, Φυσικής και Άλγεβρας της Α' τάξης του Λυκείου.

Ωστόσο, οι τιμές είναι υψηλότερες, όπως και μεγαλύτερος ο αριθμός των βιβλίων. Κατά μέσο όρο, οι τιμές είναι στα 4 ευρώ, ενώ ορισμένα εγχειρίδια φτάνουν και τα 7,5 ευρώ (λεξικό νεοελληνικής γλώσσας).

Οι μαθητές την ερχόμενη Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία αντί για τα βιβλία τους θα πάρουν στα χέρια τους ένα dvd που θα περιέχει όλη την ύλη. Από εκεί και μετά σειρά θα πάρουν τα τυπογραφεία, καθώς θα πρέπει να βγάλουν φωτοτυπίες, προκειμένου να μπορούν τα παιδιά να διαβάζουν και να λύνουν τις ασκήσεις τους.

Οι βιβλιοπώλες σημειώνουν πως τις επόμενες ημέρες εάν συνεχιστεί με την ίδια ένταση η πώληση σχολικών βιβλίων, τότε θα αδειάσουν και τα δικά τους ράφια, ενώ πολλά παιδιά θα αναγκαστούν τελικά να κάνουν μάθημα με τις φωτοτυπίες.
 
πηγή:www.real.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews