Generated image

Νέα ένταση στο Σύνταγμα - Έφυγαν ακόμα κι οι τσολιάδες από τον Άγνωστο Στρατιώτη!


Πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα συνθέτουν το σκηνικό...

Συνεχίζεται η ένταση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, όπου κατέληξαν νωρίτερα οι πορείες των μαθητών-φοιτητών, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη νέα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς. Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, ενώ οι ταραξίες κρύβονται στα γύρω στενά και εμφανίζονται ανά διαστήματα προκειμένου να πετάξουν πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Η έκρυθμη κατάσταση ανάγκασε ακόμα και τους τσολιάδες να απομακρυνθούν από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς η σωματική τους ακεραιότητα κινδύνευσε άμεσα.

Αγνωστοι με κουκούλες επιτέθηκαν και σε πολίτες και τους προπηλάκισαν στο Mετρό και μάλιστα χτύπησαν στο κεφάλι έναν άντρα.

Περί τις 2.30 το μεσημέρι, μία διμοιρία των ΜΑΤ εισέβαλε στο Μετρό του Συντάγματος, όπου έχουν βρει καταφύγιο κουκουλοφόροι. Σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες εντός του σταθμού. Αυτή την ώρα ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί κατά μήκος του σταθμού του Μετρό, με δυο διμοιρίες να βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τις εισόδους του σταθμού. Αστυνομικοί διαπληκτίζονται έντονα με πολίτες και δημοσιογράφους.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ στην οδό Όθωνος, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με κουκουλοφόρους που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο.

Επεισόδια και στο πανεκπαιδευτικό

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στο οποίο μετείχαν μαθητές και φοιτητές. Κουκουλοφόροι βρέθηκαν μέσα στη συγκέντρωση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ρίψεις μολότοφ από τους νεαρούς. Επικράτησε ένταση για πέντε λεπτά και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν από την πορεία των φοιτητών και μεταφέρθηκαν στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη Β. Σοφίας, όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τον «σιδερένιο φράχτη» που στήνει η αστυνομία στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ μαζικές.





Πηγή: http://www.protothema.gr/



Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews