Generated image

Βίαιες συγκρούσεις στη Χιλή


Βίαιες συγκρούσεις στη Χιλή
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και φοιτητών στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, στη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης την επομένη της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φοιτητές για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Περίπου 132 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός ανηλίκων, συνελήφθησαν, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να εμποδίσει τους φοιτητές να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης.

Οι Αρχές του Σαντιάγκο είχαν εγκρίνει τη χθεσινή διαδήλωση, την 37η από την αρχή του κινήματος, αλλά σε μια διαδρομή στις δυτικές περιοχές της πρωτεύουσας, μακριά από τη μεγάλη Λεωφόρο Λα Αλαμέδα, στην οποία ήθελαν να διαδηλώσουν οι φοιτητές.
Οι φοιτητές κάλεσαν σε διαδήλωση μετά την κατάρρευση, το βράδυ της Τετάρτης, των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα συνδικάτα τους και την κυβέρνηση. Ο διάλογος άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από πέντε μήνες κινητοποιήσεων των φοιτητών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που ζητούν μια βαθιά εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
ΠΗΓΗ: zougla.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews