Generated image

Τι να κάνετε τα dvds που μαζέψατε από τις εφημερίδες


Πέρασε η εποχή των παχιών αγελάδων για τις εφημερίδες. Πλέον dvd με το κυάλι. Υπήρξε όμως μια περίοδος που παίρναμε 2-3 εφημερίδες κάθε Κυριακή και γεμίζαμε με dvds.Τώρα μας έχουν μείνει στο ράφι. Και πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τα ξεφορτωθούμε. Εμείς το έχουμε ψάξει το θέμα και σας δίνουμε μερικές συμβουλές για τρόπους που ίσως να είναι και επικερδείς. Ας ξεκινήσουμε.

1) Για αρχή, αποφασίζουμε να αφιερώσουμε μια ημέρα για ξεκαθάρισμα. Θα κρατήσουμε εκείνα μόνο που είναι όντως χρήσιμα ή σκοπεύουμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε άμεσα. Μην ξεχνάμε πως μπορούμε να βρούμε τα πάντα στο ίντερνετ. Επομένως, διώχνουμε τη σαβούρα και κρατάμε αυτά που θέλουμε.

2) Τα πουλάμε. Αυτός είναι ένας τρόπος που μπορεί να μας φέρει έσοδα. Κέρδος δεν το λες, μιας και ήδη έχουμε δώσει τόσα λεφτά για να αγοράσουμε τις εφημερίδες και κατ΄ επέκταση τα dvds. Έστω, θα πάρουμε κάτι πίσω. Που θα βρούμε αγοραστές; Σε sites δημοπρασιών. Μερικά από αυτά είναι το ricardo, το ebay και το skroutz. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος καθώς πολλοί έχουν ήδη βγάλει στο σφυρί τα dvds τους. Για να τους "χτυπήσετε", πρέπει να ταξινομήσετε τα dvds, να έχετε δυνατούς τίτλους και μια συμφέρουσα τιμή. Το όλο εγχείρημα είναι δύσκολο μιας και από το ίντερνετ πλέον, ο καθένας μπορεί να κατεβάσει οποιαδήποτε ταινία.

3) Τα χαρίζουμε: Που; Για αρχή, θα κοιτάξουμε σε ιδρύματα. Μπορείτε να χαρίσετε τα dvds σε άτομα που όντως τα χρειάζονται. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα χαρίσετε σε ιδρύματα για μικρά παιδιά. Σίγουρα θα έχετε τέτοια dvds. Τα δίνετε εκεί και κάνετε μια καλή πράξη. Μπορείτε να τα δώσετε σε σχολεία. Σε φροντιστήρια. Σε ΜΚΟ. Σε εθελοντές. Πολλά μπορείτε να σκεφτείτε. Στην τελική, τα δίνετε σε κάποιον γνωστό σας που τα έχει ανάγκη.

4) Τα ανακυκλώνουμε: Απλό. Τα πάμε στον κάδο (όχι τον κλασικό αλλά τον ειδικό) και τα δίνουμε για ανακύκλωση. Μπορεί να μην σας ακούγεται ωραία η πρόταση, αλλά με τόσα dvds που έχουν κυκλοφορήσει, ίσως να είναι και η καλύτερη. Τουλάχιστον θα αποσυμφορηθεί το περιβάλλον.

5) Τα μεταποιούμε. Με τον όρο μεταποίηση, εννούμε την διακόσμηση. Πολλά μπορείς να φτιάξεις με τόσα dvds. Φαντασία θέλει και μεράκι. Μπορείτε να πάρτε ιδέες από τις εικόνες της google.

6) Στην τελική, παίξτε μαζί τους. Κάντε τα frisbee, μπούμερανγκ ή ότι άλλο σκεφτείτε. Απλά μην τα έχετε στιβαγμένα σε μια γωνιά.

http://olafree.blogspot.com
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews