Generated image

Μα τι μας ψεκάζουν τελικά;


του Μανόλη Καραδήμα 
Όλοι έχουμε πει ή ακούσει την έκφραση: «Δεν εξηγείται αλλιώς, κάτι μας ψεκάζουν». Και μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα...
 Το αποτύπωμα ορισμένων αεροσκαφών όταν παραμένει για πάρα πολλές ώρες στον ουρανό παύει να αποτελεί ίχνος των καυσίμων του (contrails). Τότε, πρόκειται για ψεκασμό χημικών σωματιδίων που ονομάζονται chemtrails (χημικά ίχνη). Τα chemtrails αποτελούν βασική πρόταση της γεωμηχανικής (geo-engineering), της επιστήμης που υπόσχεται να πατάξει την κλιματική αλλαγή. Και για αυτό το λόγο είναι και αγαπημένο θέμα για αρκετές θεωρίες συνομωσίας που τα συνδέουν με το βιολογικό πόλεμο, το «υπερόπλο» HAARP αλλά και τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα της Monsanto.
Η επιστήμη της γεωμηχανικής έχει ως στόχο να επιτρέψει τον τεχνητό έλεγχο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μέσω τεχνητών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας. Ο πρώτος γεωμηχανικός ήταν ο Σέρβος εφευρέτης Nicola Tesla ο οποίος, το 1899, μέσω πειραμάτων ασύρματης μετάδοσης ενέργειας παρήγαγε κεραυνό. Η γεωμηχανική αντιμετωπιζόταν για αρκετά χρόνια με καχυποψία, όχι μόνο γιατί κάποιες από τις παρεμβάσεις αυτές αγγίζουν τα όρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας, αλλά κυρίως επειδή κανείς δεν είναι σε θέση να σταθμίσει τους κινδύνους τους. Γι’ αυτό καμία χώρα μέχρι τώρα δεν χρηματοδοτεί -τουλάχιστον φανερά- έρευνες στον τομέα αυτό, παρ’ ότι υπάρχουν στοιχεία για χρήση της γεωμηχανικής από το Β’ Παγκόσμιο και τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι το Τσέρνομπιλ (για να προστατευτεί η Μόσχα από τη ραδιενέργεια). Οι όποιες έρευνες έχουν διεξαχθεί φαίνεται να προέρχονται από μεμονωμένους επιστήμονες και ιδιωτικούς φορείς. Όμως τα τελευταία χρόνια, λόγω της έκτασης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η γεωμηχανική δείχνει να κερδίζει έδαφος. Αν τα πράγματα φτάσουν σε αδιέξοδο, υποστηρίζουν, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ποιες προτάσεις είναι εφαρμόσιμες και με ποιες συνέπειες. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο «εργαστήριο» γεωμηχανικής από τη NASA στα τέλη του 2006.
Οι προτάσεις της γεωμηχανικής χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: αυτές που επιχειρούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία της Γης μειώνοντας την ηλιακή ακτινοβολία και αυτές που στοχεύουν στον καθαρισμό του CO2 από την ατμόσφαιρα.
Οι κυριότερες προτάσεις της γεωμηχανικής είναι:
- Ο ψεκασμός της στρατόσφαιρας με μεταλλικά σωματίδια για τη δημιουργία ηλιακής «ομπρέλας».
- Η ενίσχυση της Αρκτικής με τεχνητούς πάγους για να αποφευχθεί η εξασθένιση του Ρεύματος του Κόλπου, το οποίο ρυθμίζει το κλίμα της Ευρώπης.
- Η εισαγωγή θείου στη στρατόσφαιρα για να διώξει το ηλιακό φώς και να «ψυχράνει» τον πλανήτη.
- Σιδηρούχο ή αζωτούχο «λίπασμα» στους ωκεανούς για την ανάπτυξη του πλαγκτόν που θα παγιδεύσει το CO2.
- Η δέσμευση άνθρακα στην ξηρά, μέσω της ενσωμάτωσής του σε αναδημιουργημένα δάση.
- Η απομόνωση του CO2 σε μορφή ξηρού πάγου σε τάφρους των Ωκεανών.
Οι περισσότερες από τις προτάσεις της γεωμηχανικής μελετούνται εντατικά για να μπουν σε εφαρμογή. Ήδη ρώσικη εταιρία έχει παρουσιάσει πρόγραμμα για δημιουργία τεχνητής βροχής μέσω βομβαρδισμού των νεφών με σωματίδια από ιωδιούχο άργυρο. Άλλη πάλι υπόσχεται ηλιοφάνεια οποιαδήποτε στιγμή μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που απωθούν τα σύννεφα. Από την άλλη, μια ομάδα επιστημόνων από την Βρετανία, βασιζόμενοι στις μεγάλες εκρήξεις των ηφαιστείων Ελ Τσιτσόν (1982) και Πινατούμπο (1991), ετοιμάζεται να δημιουργήσει τεχνητό ηφαίστειο για να επηρεάσει τη θερμοκρασία της Γης μέσω της εκβολής θείου στην ατμόσφαιρα, το οποίο αντιδρώντας με το οξυγόνο θα μειώσει την ηλιακή ακτινοβολία που φθάνει στο έδαφος.

Η πιο εύκολα υλοποιήσιμη και πιο οικονομική πρόταση είναι ο ψεκασμός της στρατόσφαιρας με μεταλλικά σωματίδια. Στρατιωτικά κυρίως αεροσκάφη, με μια απλή τροποποίηση, θα εκτελούν τους ψεκασμούς μέσω καυσίμων τύπου JP8, τα οποία θα περιέχουν οξείδια αλουμινίου και άλατα βαρίου. Δηλαδή τα καυσαέρια αυτών των αεροσκαφών αποτελούν τα chemtrails, τα οποία θα παραμένουν στην στρατόσφαιρα για πολλές ώρες και θα φαίνονται σαν λωρίδες σύννεφων. Τα σωματίδια των chemtrails θα οξειδώνονται στη στρατόσφαιρα, θα σχηματίζουν «ποιοτικά» σωματίδια αλουμινίου και θα αντανακλούν ένα μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας, λειτουργώντας σαν προστατευτικές ομπρέλες. Οι γεωμηχανικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη μέχρι και κατά 85% και με αυτό το αποτέλεσμα θα επιτρέπεται ακόμη και ο διπλασιασμός της καύσης ορυκτών καυσίμων για ένα διάστημα 50 ετών, χωρίς ιδιαίτερα μειονεκτικά επακόλουθα στην υπερθέρμανση.

Η πρόταση φαίνεται τόσο εφικτή όσο και αποτελεσματική, αλλά κανένας δεν παραδέχεται επίσημα ότι εφαρμόζονται ήδη τέτοιου είδους ψεκασμοί. Όμως, ένα project που εφαρμόζεται για να βοηθήσει τον πλανήτη σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα δεν είναι λογικό να το κρατάς μυστικό. Κάτι κρύβει. Και εδώ μπαίνουν οι θεωρίες συνομωσίας με φωτογραφικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες αρκετών χρόνων να αποδείξουν την ύπαρξη των chemtrails, να αμφισβητήσουν την «επίσημη» άγνοια και να θέσουν ερωτήματα για τις επιπτώσεις των τοξικών αυτών σωματιδίων στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη έρευνα για τις επιπτώσεις του project, πράγμα που το επισημαίνουν και οι γεωμηχανικοί. Πάντως, ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με τα chemtrails μέτρησαν σωματίδια αλουμινίου μέχρι και 60.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο σε περιοχές της Αμερικής, όπου υπήρχαν μαρτυρίες για τακτικούς ψεκασμούς. Και αυτά την ώρα που επιστήμονες έχουν συνδέσει τα σωματίδια αλουμινίου, που μπορεί να βρεθούν ακόμη και στο νερό, με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Επίσης, τα αλουμίνιο επηρεάζει το pH του εδάφους με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η βλάστησή του.

Πάντως, επίσημη θέση επί του θέματος δεν έχει πάρει κανένας. Και πώς να πάρει αφού οι γεωμηχανικοί μιλάνε «θεωρητικά» και οι υπόλοιποι πιθανοί εμπλεκόμενοι στο project δηλώνουν πλήρη άγνοια. Το όλο ζήτημα μοιάζει με συνομωσία, είτε φαίνεται ρεαλιστική, είτε όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ό,τι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και όλα δείχνουν ότι δεν παίζει μόνο το κλίμα παιχνίδια μαζί μας, αλλά και κάποιοι άλλοι παίζουν μαζί του χωρίς να είναι γνωστές οι συνέπειες.

Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews