Παρασκευή και 13!!!

Η «ιστορία» της ημέρας αυτής  μετράει πολλούς αιώνες και πολλές πιθανές εξηγήσεις…
Να και κάποιες από αυτές…

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Η Παρασκευή στα Αγγλικά, πιθανόν να έχει πάρει την ονομασία της (Friday) από την Νορμανδική θεά Frigga που μετά την εξάπλωση του Χριστιανισμού
εξορίστηκε σαν μάγισσα. Όποτε λοιπόν ήταν η μέρα της μαζευόταν με άλλες 11 μάγισσες και τον Διάβολο, λέει ο μύθος, και έκαναν τα δικά τους.. Για να δούμε, Frigga+Διάβολος+11 μάγισες=13!!!! Ενδιαφέρον…!!!
Επίσης κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες εξηγήσεις π.χ. ότι η Εύα έδωσε το μήλο στον Αδάμ Παρασκευή, ότι ο κατακλυσμός του Νώε έγινε Παρασκευή και άλλες τέτοιες ιστοριούλες…


Στην αριθμολογία τώρα ο αριθμός 12 θεωρείτε ο αριθμός της πληρότητας, (12 ώρες στο ρολόι, 12 είναι οι μαγικές ώρες της μέρας και άλλες τόσες της νύχτας, 12 μήνες του χρόνου, 12 θεοί του Ολύμπου,12 φυλές του Ισραήλ,12 μαθητές του Ιησού). Οπότε το 13 ερχόμενο μετά το 12 θεωρείτε ότι χαλάει αυτή τη πληρότητα! Υπάρχει επίσης ένας μύθος που θέλει όταν 13 άνθρωποι κάθονται σε ένα τραπέζι για φαγητό έναν από αυτούς να πεθαίνει.
Το 1307 Παρασκευή και 13 του Οκτώβρη δόθηκε διαταγή, από τον Πάπα Βονιφάντιο  τον 8ο, σε όλου τους Ευρωπαίους ηγεμόνες, να συλλάβουν όλους τους Ναΐτες ιππότες. Εκείνη τη μέρα λοιπόν συνελήφθηκε ο «Μέγας μάγιστρος» και πολλοί άλλοι οι οποίοι βασανίστηκαν και θανατώθηκαν, προφανώς επειδή είχαν αποκτήσει πολλά πλούτη και δύναμη.
 Στη πραγματικότητα δεν υπάρχουν γραπτές αναφορές για την «Παρασκευή και 13» πριν τον 19ο αιώνα. Και από ότι φαίνετε δεν έχουμε καμία αύξηση σε ατυχήματα όταν έχουμε Παρασκευή και 13. Είναι λοιπόν ένα παράδειγμα δεισιδαιμονίας που καλά κρατεί από τον μεσαίωνα. Και   δεν είναι το μόνο.

Ας βρούμε ένα ακόμα…

Μεσαίωνας…. Απαράλλακτο μέχρι σήμερα…. Δεισιδαιμονία…. Χμμμμμμ…..
Α το βρήκα!!!! Ολόκληρη η Θρησκεία!

Μα τι λέω… αυτό είναι άλλο, το είπε ο Θεός!
ΤΕΡΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΕΙΠΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…

Τελειώνοντας θα ήθελα να κάνω σε όλους μία πρόταση. (Βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα στο «όλους»)
Σκεφτείτε ορθά, βασιστείτε σε γεγονότα και όχι σε ιστορίες. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος πράξη, εξαρτάται πάντα από την οπτική γωνία. Αυτό που υπάρχει είναι ορθή και μη ορθή κρίση.
Που ξέρεις, μπορεί, αν βγάλεις το κεφάλι μέσα από το καβούκι σου, να μυρίζει ελευθερία εκεί έξω…
Και δεν αναφέρομαι στην ελευθερία λόγου ή πράξης, μιλάω για την ελευθερία της σκέψης…
Αν καταφέρουμε αυτό όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους….
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews