Generated image

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

«Η Ελλάδα παραμένει το κεντρικό πρόβλημα», σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο ο οποίος στα σημερινά πρωτοσέλιδα ασχολείται εκτενώς με τη χώρα μας και το PSI

To δημοσίευμα της Die Welt που φέρει τον ομώνυμο τίτλο αναφέρεται σε οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα με προσκεκλημένους την καγκελάριο Μέρκελ, τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και δεκάδες άλλους εκπροσώπους της οικονομίας και της πολιτικής. Το συμπέρασμα του συνεδρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι η ευρω-κρίση θα πρέπει να επιλυθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν αναταράξεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η τοποθέτηση της Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο, μέλους της επιτροπής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας, η οποία καλεί την πολιτική να επιλύσει επιτέλους το «πρόβλημα Ελλάδα», το οποίο πολλοί θεωρούν ως την αιτία για την απώλεια εμπιστοσύνης προς την Ευρώπη.



«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Berliner Morgenpost, που αναφέρεται στην άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της Αθήνας. «Διάσωση ή Game over; Εάν η Ελλάδα δεν λάβει φρέσκο χρήμα, το κράτος δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη του», παρατηρεί η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός γίνεται δραματικότερη μέρα με την ημέρα. Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.


«Οι πιστωτές αρνούνται να βοηθήσουν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit. Το δημοσίευμα επικαλείται τραπεζικούς κύκλους και αναφέρει ότι η συμβολή των πιστωτών για τη διάσωση της χώρας δεν θα είναι η προσδοκώμενη, όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Για τον λόγο αυτό πολλές κυβερνήσεις χωρών-μελών της ΕΕ εξετάζουν διάφορες δυνητικές λύσεις προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες, παρατηρεί η εφημερίδα.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δημοσίευμα της Handelsblatt που αναφέρεται στις ευκαιρίες για «σπέκουλα» που προσφέρουν τα ελληνικά ομόλογα. «670% απόδοση ή ολική απώλεια» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρει ότι "σπεκουλαδόροι" επενδυτές επενδύουν όλο και περισσότερο στα ελληνικά ομόλογα. Πρόκειται για ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου, γράφει η εφημερίδα.


Πηγή: Deutsche Welle - IEFIMERIDA.GR-ΠΡΕΖΑ TV
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews