Πλέον, η ανάγκη να τρεφόμαστε σωστά αλλά και να φροντίζουμε την υγιεινή μας είναι επιτακτική. Δεν είναι τυχαίο πως τα βιολογικά τρόφιμα και τα φυτικά καλλυντικά κερδίζουν έδαφος, παρά την οικονομική κρίση. Ωστόσο, λίγοι από εμάς, αναρωτιούνται τι πραγματικά μπορεί να περιέχει ένα σωληνάριο χημικής οδοντόκρεμας...
Το βούρτσισμα των δοντιών αποτελεί καθημερινή- σχεδόν μηχανική- ενασχόληση.
Μπορεί να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί, όμως λίγοι από εμάς προσέχουμε τα χημικά συστατικά που «κρύβει» μια συμβατική οδοντόκρεμα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν από μικρά προβλήματα (καταστροφή σμάλτου), μέχρι και σοβαρότερα (εγκεφαλικές βλάβες σε έμβρυα).
Μην παραλείπετε να βουρτσίζετε σχολαστικά- τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα- τα δόντια σας, ωστόσο καλύτερα είναι να το κάνετε με μια οδοντόκρεμα, φτιαγμένη με τα χεράκια σας. Δεν είναι δύσκολο!
Τι χρειάζεστε;
Μην παραλείπετε να βουρτσίζετε σχολαστικά- τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα- τα δόντια σας, ωστόσο καλύτερα είναι να το κάνετε με μια οδοντόκρεμα, φτιαγμένη με τα χεράκια σας. Δεν είναι δύσκολο!
Τι χρειάζεστε;
- 6 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλάκια φυτική γλυκερίνη (στα φαρμακεία)
-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας/ κανέλα/ δυόσμο/ γλυκό πορτοκάλι/ γαρύφαλλο κτλ.
Ομογενοποίηση
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να σφίξει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα (παχιά πάστα).
Φυλάξτε την οδοντόκρεμα σε δοχείο.
Βυθίστε την οδοντόβουρτσά σας στη πάστα και χρησιμοποιήστε την, όπως θα κάνατε με μια εμπορική οδοντόκρεμα...
Ετσι αποφεύγετε τις επιβλαβείς χημικές ουσίες σε πολλές εμπορικές οδοντόπαστες και δημιουργείτε τη δική σας!
Η παραπάνω αποτελεί μια απλή και ανέξοδη φόρμουλα για αφαίρεση οσμών και λεύκανση...
Υ.Γ. : Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι το υπόλευκο χρώμα του σμάλτου σας, καλό είναι να μην καταφύγετε σε αμφίβολες τεχνικές λεύκανσης αν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με λιγότερο τοξικούς τρόπους.
Συμβουλή: Αποφύγετε δια ροπάλου να φέρετε σε επαφή χυμό λεμονιού με το σμάλτο των δοντιών σας.
Το λεμόνι λευκαίνει, αλλά αν ρίξετε μια σταγόνα μέσα σε φρέσκο γάλα, θα διαπιστώσετε αυτό που προκαλεί και στα δόντια: Καταστρέφει το ασβέστιο!
Τώρα δεν έχετε δικαιολογίες...