Generated image

Η μουσική «μαλακώνει» τον πόνο

Ολοένα και περισσότεροι γιατροί πιστεύουν πως η μουσική έχει τη δύναμη να «μαλακώσει» τον πόνο μας και έτσι βάζουν μουσική στις ιατρικές αίθουσες, πιστεύοντας ότι θα ηρεμήσει τους ασθενείς ή έστω θα αποσπάσει την προσοχή τους από κατά τα άλλα επώδυνες επεμβάσεις...


Στην πιο πρόσφατη σχετική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Pain», 153 ασθενείς υποβλήθηκαν σε ολοένα πιο επώδυνα ηλεκτροσόκ στα χέρια, εν όσω άκουγαν μουσική. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πειράματος, οι ερευνητές τούς ζητούσαν να ακούνε μουσική και να αναγνωρίζουν μερικές νότες και μελωδίες.

Καταγράφοντας την διαστολή στην κόρη των ματιών τους και την εγκεφαλική δραστηριότητά τους, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν οι ασθενείς κατόρθωναν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στη μουσική, παρουσίαζαν ολοένα μεγαλύτερη καταπράυνση του πόνου τους.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπερασμα ότι η μουσική στη διάρκεια ή μετά από μια επέμβαση μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο, αλλά το πόσο παραμένει ακόμα αβέβαιο.


Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews