Generated image

Οι άστεγοι δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις. Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε ΑΜΕΣΑ


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη εκφράζει το blog anergoidimosiografoi, σχετικά με τους άστεγους, που δυστυχώς αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινά...


Κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και μικρόφωνα καταγράφουν καθημερινά εικόνες με την μαρτυρική πραγματικότητα που βιώνουν (χιλιάδες, πλέον, είναι γεγονός) συμπολίτες μας.

Στον αντίποδα, πολλοί τηλεθεατές - αναγνώστες - ακροατές, εθισμένοι στην λογική της κλειδαρότρυπας ή της λογικής της "ανακούφισης" που δε βιώνουν ανάλογο δράμα, "χαίρονται" που αν και με δυσκολίες μετά την επιβολή δεκάδων φόρων και χαρατσιών, καταφέρνουν να τα φέρνουν βόλτα και να απολαμβάνουν έστω και στοιχειωδώς την θαλπωρή του σπιτιού.

Αυτό που όλοι πρέπει να καταλάβουμε είναι πώς ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Πρέπει όλοι να δείξουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους. Όπως μπορεί ο καθένας.

Και δεν εννοούμε μόνο την ευφήμερη δωρεά σε είδος, τρόφιμα ή φάρμακα. Αλλά πώς ουσιαστικά θα μπορέσουμε να συνδράμουμε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να επανέλθουν στην παραγωγική διαδικασία. Η αρχή θα μπορούσε να γίνει με την δωρεάν φιλοξενία για παράδειγμα για ένα χρονικό διάστημα σε κάποιο σπίτι, με την προϋπόθεση ότι σύντομα θα μπορέσει κάποιος άλλος, που τον έχει προσλάβει να εργαστεί έστω και με χαμηλό μισθό να του δώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα χρήματα που αξίζει.

Σιγά σιγά, όλοι οι Έλληνες να γίνουμε ένα. Να δείξουμε όλοι την ανθρωπιά μας και κυρίως τη μοναδική στα παγκόσμια λεξικά, λέξη, για την οποία είμαστε υπερήφανοι... την "φιλοτιμία"!

Όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι είμαστε τέκνα ΕΝΟΣ Θεού (με οποιαδήποτε ονομασία επιθυμεί ο καθένας). Ας γίνουμε ΕΝΑ!







planet-greece
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews