Generated image

Επεισόδια στα σύνορα Κοσόβου – Σερβίας


Είναι ενδιαφέρον πως παντού στον κόσμο, ανεξαρτήτως κράτους και ιστορίας, οι λαοί παλεύουν πια όχι μεταξύ τους, όχι για να κατακτήσουν. 
Αλλά για να είναι ανεξάρτητοι και ελεύθεροι…
Χιλιάδες Αλβανοί, υποστηρικτές του κινήματος «αυτοδιάθεση», απέκλεισαν τη διάβαση «Μέρνταρε» στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου – Σερβίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων που βρίσκονται στην περιοχή στον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων συμμετέχουν 2000 – 3000 πολίτες του Κοσόβου. Οι διαδηλωτές δεν επιτρέπουν την είσοδο στο Κόσοβο φορτηγών οχημάτων που μεταφέρουν εμπορεύματα από τη Σερβία.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, αποτρέποντας στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το μεθοριακό σταθμό. Η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψει επίθεση με πέτρες από ομάδα διαδηλωτών.
Σκοπός των κινητοποιήσεων είναι να αποτραπούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας. Το κίνημα «αυτοδιάθεση», που εκπροσωπείται στη Bουλή, επιδιώκει τη διακοπή των σχέσεων με τη Σερβία μέχρι να αναγνωρίσει το Βελιγράδι την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews