Generated image

Τραγωδία με το κρουαζερόπλοιο Costa Concordia στην Ιταλία (video)


To τραγικό ατύχημα του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στην Τοσκάνη χθες το βράδυ αποτελεί πρώτη είδηση σήμερα στα διεθνή μέσα.
Στιγμές που θύμισαν Τιτανικό σύμφωνα με τον ξένο Τύπο έζησαν εχθές το βράδυ οι 4,200 επιβάτες του Costa Concordia, ενώ τουλάχιστον 3 είναι οι νεκροί μέχρι τώρα σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες. Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ενώ...
...τα δημοσιεύματα τονίζουν ότι το βράδυ το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε κάποιο εμπόδιο.
Η Mara Parmegiani Alfonsi, δημοσιογράφος, ήταν στην αίθουσα VIP. Και από το λιμάνι του Santo Stefano, όπου μεταφέρθηκε μετά τη διάσωση, μίλησε για τον πανικό, αλλά δεν μπορεί ακόμη να πει τι έφταιξε : «Ήταν μια κόλαση.. Ήταν περίπου 9 και θα πηγαίναμε για το δείπνο, γι ‘αυτό και όλοι ήταν ντυμένοι αρκετά καλά. Ακούσαμε τον ήχο μια σύγκρουσης και τα φώτα έσβησαν, από τα τραπέζια έπεσαν αντικείμενα και ποτήρια. Όλοι τρέξαμε προς την γέφυρα και πήραμε σωσίβια, αλλά ο καπετάνιος μας διαβεβαίωσε ότι ήταν μόνο πρόβλημα των μηχανών, πράγμα που δεν ήταν αλήθεια αφού κάτω από την καρίνα είχε ήδη ρήγμα εκατό μέτρων».
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το προσωπικό ήταν «εντελώς απροετοίμαστο για έκτακτες ανάγκες». Ενώ πολλοί διασωθέντες τονίζουν ότι πέρασαν «τη νύχτα τυλιγμένοι σε κουβέρτες, και στη συνέχεια μεταφερθήκαμε τα ξημερώματα εδώ στο Porto Santo Stefano, χωρίς ένα ποτήρι γάλα ή ένα ζεστό ρόφημα. »
Επιβάτες αναφέρουν ότι μετά το ατύχημα έτρεξαν στις σωσίβιες λέμβους: «Αλλά λόγω της κλίσης του πλοίου μερικές βάρκες δεν κατάφεραν να πέσουν στο νερό – είπαν δύο επιζώντες – με αποτέλεσμα να πέσουν στα καταστρώματα , και πιστεύουμε ότι σε πολλές τραυματίστηκαν άνθρωποι σοβαρά ή είχαν μώλωπες. Υπήρχαν και άνθρωποι που έπεσαν απευθείας στην θάλασσα».


Πηγή Newsbomb-mediagate.gr

Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews