Generated image

New York Times: «Ένα Σάββατο βράδυ η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ»


Με ένα σενάριο «τρόμου» παρουσιάζεται η «επόμενη μέρα» για την Ελλάδα σε περίπτωση που επέστρεφε στη δραχμή. Χάος, οικονομικός μαρασμός και στρατιωτικό πραξικόπημα θα ακολουθούσαν την ανακοίνωση της επανόδου στο εθνικό νόμισμα.


«Μετά από εβδομάδες φημών, κάποιο Σάββατο βράδυ, ο΄Ελληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και πως θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα». Με αυτό το καθόλου ευοίωνο σενάριο ξεκινά το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, το οποίο μεταξύ άλλων περιγράφει και... στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα της «νέας δραχμής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανακοίνωση της εξόδου από το ευρώ θα προκαλούσε πανικό στους καταθέτες, οι οποίοι μαζικά θα κατευθύνονταν στις τράπεζες και θα απέσυραν τα χρήματά τους, προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν από την περιουσία τους, καθώς η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ.

Επίσης, η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα είχε «παγώσει», καθώς οι διεθνείς αγορές δεν θα εμπιστεύονταν τη χώρα για να της δανείσουν, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πως «καθώς η χώρα θα εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός».

iefimerida.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews