Συνωμοσία κατά του Πάπα: «Θα πεθάνει μέσα στους επόμενους 12 μήνες»

Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano στο σημερινό της πρωτοσέλιδο υποστηρίζει ότι «υπάρχει μια συνωμοσία κατά του Πάπα» και προσθέτει ότι «θα πεθάνει εντός δώδεκα μηνών».


Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο επίσκοπος του Παλέρμο, καρδινάλιος Πάολο Ρομέο, κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο άφησε να εννοηθεί σε διάλογό του ότι ο Πάπας Βενέδικτος ο Δέκατος Έκτος πρόκειται να πεθάνει εντός δώδεκα μηνών--ή ότι σε κάθε περίπτωση, θα απειληθεί σοβαρά η ζωή του.....


Σύμφωνα με τον διευθυντή της Il Fatto Quotidiano Αντόνιο Παντελάρο, ο Ποντίφικας ενημερώθηκε σχετικά από τον κολομβιανό καρδινάλιο Ντάριο Καστριγιόν, ο οποίος του απέστειλε χειρόγραφο σημείωμα στα γερμανικά τον Ιανουάριο.

«Δεν ελέχθη ότι ο γερμανός ποντίφικας θα δολοφονηθεί, αλλά ότι κινδυνεύει σοβαρά να πεθάνει», τόνισε ο Παντελάρο μιλώντας χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που έκανε την έρευνα για το θέμα, ο επικρατέστερος ‘δελφίνος’ που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ο σημερινός επίσκοπος του Μιλάνου, καρδινάλιος Άντζελο Σκόλα, ο οποίος φέρεται όμως να μην διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Ταρτσίζιο Μπερτόνε.

Άλλες ιταλικές εφημερίδες --όπως η Κοριέρε Ντέλα Σέρα-- τονίζουν ότι «δεν έχει διαπιστωθεί αν το εν λόγω σημείωμα είναι αυθεντικό».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι «πρόκειται προφανώς για παραληρήματα που δεν πρέπει να ληφθούν σε καμία περίπτωση σοβαρά υπόψη».
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews