Generated image

Αύριο 24ωρη Γενική Απεργία. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



Γενική απεργία προκήρυξαν οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μετά από έκτακτες συσκέψεις τους σήμερα το πρωί,  μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας.

"Παρά τις θυσίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αποδεκτό πως η πολιτική που έχει ακολουθηθεί είναι λανθασμένη, εξακολουθούν να ζητούν περισσότερη λιτότητα" δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος στο Ρόϊτερς.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των συνδικαλιστών τα ποσοστά της απεργίας αναμένεται να είναι καθολικά. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις για περικύκλωση της βουλής όλη την ημέρα.
«Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα
στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ.

«Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής. Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί» σημειώνει.
«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος με αφορμή την προκήρυξη της αυριανής 24ωρης γενικής απεργίας. «Τον απειλούν», πρόσθεσε, «με πτώχευση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα» και συνέχισε: «Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% απ' αυτά που έχουν ήδη κοπεί». «Αυτό κανένας λαός δε μπορεί να το αντέξει. Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αύριο στην απεργία.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστές στις εντολές του κεφαλαίου έχουν κηρύξει πόλεμο σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία".
"Ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ δημιουργούν ένα εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που θα εκτινάξει την ανεργία στα ύψη. Ήδη 1 στους 4 είναι άνεργος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο της Αντίστασης του αγώνα και της ανατροπής" καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση.
"Η αντίσταση του εργαζόμενου λαού αποχτά σπουδαία σημασία και είναι άμεση ανάγκη! Μέσα από την ευρύτερη δυνατή αγωνιστική κινητοποίηση και με κάθε τρόπο, ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να σταθούν με το κεφάλι ψηλά αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να προσπεράσουν διλήμματα και εκβιασμούς και να αποφύγουν την παραπλάνηση. Να κλιμακώσουν παντού τους αγώνες και την αντίστασή τους σε ένα ευρώ μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής." αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ μ-λ και καλεί στην πανεργατική απεργία.

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη στις 10.00 καλεί σε προσυγκέντρωση η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Καμάρα και στις 10.30 είναι η συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
"Η συζήτηση για τη περικοπή του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού είναι μόνο το πρόσχημα. Αυτό που πραγματικά επιθυμεί η Τρόικα είναι η κατάργηση του εργατικού δικαίου, το κόψιμο του μισθού στον ιδιωτικό τομέα 20 εως 30%, με στόχο την πλήρη εξόντωση των εργαζομένων." αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και προσθέτει "Δεν αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην αυριανή 24ωρη απεργία και συγκέντρωση, στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Ε.Κ.Θ. Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και αδιέξοδες πολιτικές που ούτε τη χώρα, ούτε την κοινωνία θα σώσουν». "
 "Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουμε άμεση απάντηση με τη συμμετοχή στη διαδήλωση  και στην πορεία για να εμποδίσουμε ένα νέο πραξικόπημα και τα νέα εφιαλτικά μέτρα που αποφάσισαν. Να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ και με τη συμμετοχή μας να αποτρέψουμε την επιβολή της βάρβαρης πολιτικής τους. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!" αναφέρει σε ανακοίνωσή της τέλος η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης.



Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews