Generated image

Έρευνα: Το 70% των νέων είναι «πειρατές»


Οι νέοι θέλουν ταινίες, μουσική και επεισόδια τηλεοπτικών σειρών. Και τα θέλουν τώρα. Ακόμη κι αν τα αποκτήσουν παράνομα.

Μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου Columbia, υποστηρίζει ότι το 70% των νέων ηλικίας 17 με 29 ετών, έχουν αγοράσει, αντιγράψει ή «κατεβάσει» παράνομα μουσική, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Στο σύνολο των ενηλίκων χρηστών του διαδικτύου, τα ποσοστό αυτό αγγίζει το 46%.
Αντί όμως να τιμωρούνται με πρόστιμα οι παραβάτες και να απαγορεύεται η είσοδος σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, γιατί να μην αναθεωρήσουν τη στάση τους για τα πνευματικά δικαιώματα οι βιομηχανίες της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης;
«Έχουμε δει μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων ακόμη και μέσω των κοινωνικών δικτύων γύρω από αυτά τα ζητήματα», αναφέρει ο Joe Karaganis, αντιπρόεδρος του The American Assembly από το Πανεπιστήμιο του Columbia.
Το απρόσμενο της υπόθεσης όμως, είναι ότι οι περισσότεροι «πειρατές» του διαδικτύου δεν θεωρούν κεκτημένο ότι θα κατεβάσουν υλικό δωρεάν.
«Πιστεύω ότι οι χρήστες του διαδικτύου θα πλήρωναν ένα εύλογο ποσό για να δουν γρήγορα online αυτό που θέλουν», σχολιάζει ο Srikant Mikkilineni, φοιτητής νομικής στο πανεπιστήμιο Drake του Des Moines.
Mediagate
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews