Generated image

Η πρώτη εικόνα από το "αυτοκίνητο - ιγκλού"


Ένα φλιτζάνι τσαγιού σε πακέτο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα ζώο-παιχνίδι να κρέμεται από το καθρεφτάκι.
Τα συνήθη συντρίμμια ενός αυτοκινήτου- μόνο που σε αυτή την περίπτωση, καλύπτονται από μια στρώση πάγου που καλύπτει το παρμπρίζ, το ταμπλό, το ραδιόφωνο και το λεβιέ των ταχυτήτων.


Είναι το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο κατάφερε να επιζήσει ο Πίτερ Σκάιλμπεργκ επί δύο μήνες- κατά τα λεγόμενά του- θαμμένος κάτω από το χιόνι. Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε μονοπάτι του  δάσους της  Ουμέα, στα βόρεια της Σουηδίας. Το εντόπισαν δύο άνθρωποι που έκαναν snowmobile στην περιοχή.

Ο 44χρονος Σουηδός βρέθηκε αποστεωμένος,  παρ’ όλα αυτά ζωντανός, και το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν ότι είχε παραμείνει στο αυτοκίνητο του από τις 19 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν παγιδεύτηκε σε μια σφοδρή χιονοθύελλα. Εχασε τον προσανατολισμό του και εγκλωβίστηκε, τρία μέτρα κάτω απ' το χιόνι. Κατόρθωσε να επιβιώσει τρώγοντας χιόνι που εισχωρούσε από μια χαραμάδα του παραθύρου και βρέθηκε στο πίσω κάθισμα τυλιγμένος με τον υπνόσακό του.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η επιβίωσή του οφείλεται στο φαινόμενο ιγκλού, δηλαδή στο γεγονός ότι το χιόνι που κάλυψε τελείως το αυτοκίνητο, λειτούργησε ως θερμομόνωση.
Πηγη Lifo
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews