Παραλύει η χώρα σήμερα!


Με κινητοποιήσεις απαντούν στα νέα μέτρα και τη συμφωνία με την Τρόικα πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς. Διαβάστε ποιοι απεργούνΣε 24ωρη Γενική Απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί "τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρόν, αύριο Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, συμμετέχοντας μαζικά στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 11.00 το πρωί, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ".
Διαβάστε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλ. Προβόπουλος, σημείωσε, πως παρά τις θυσίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αποδεκτό πως η πολιτική που έχει ακολουθηθεί είναι λανθασμένη, εξακολουθούν να ζητούν περισσότερη λιτότητα.
Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας εκφράζουν την αντίδρασή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει για σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στς Προπύλαια "ενάντια στα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα", ενώ το ΚΚΕ καλεί, την ίδια ώρα τους εργαζόμενους "να ενώσουν του φωνή τους μαζί του" με συγκεντρώσεις στη Ομόνοια, στην Αθήνα και στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.
Σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων αποφάσισαν κατά τη γενική συνέλευση τους, οι καθηγητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Κινητοποιήσεις και από τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων
Οι καθηγητές του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και συζητήσεις για ενεργοποίησή τους.
Επίσης θα σταλούν επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβουλίες εναντίον των οικονομικών μέτρων.
Παράλληλα, προγραμματίζεται 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, "μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιοϋπαλληλικής ή γενικής απεργίας".
Οι καθηγητές αποφάσισαν να ορίσουν το διάστημα από 13 έως 17 Φεβρουαρίου, ως πενθήμερη εβδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων, πορείες κλπ.
Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί είναι η ανατροπή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, εναντίον του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την συνοδεύουν μέσα στα οποία βρίσκονται οι περικοπές των αποδοχών αλλά και η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους.

Κλειστά τα καταστήματα
Έμποροι και μικρομεσαίοι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση.
Οι Έλληνες έμποροι μετά από τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις καθώς νοιώθουν ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες», και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών τους και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού.
Από την πλευρά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ''οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των...τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα των ταμείων και οι συντάξεις. Θα καταρρεύσουν επιχειρήσεις. Θα διογκωθεί η ανεργία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους. Η κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί να μας οδηγήσει όλους μαζί... στο χορό του Ζαλόγγου''.
Δεμένα τα πλοία
Για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.
Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.
Απεργούν και οι δικαστικοί
Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.
Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε στους δικαστές και εισαγγελείς ότι από την 1η Μαρτίου 2012 οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.). Επίσης, τα Σαββατοκύριακα οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.


news247.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews