Generated image

Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας...

Από σήμερα, 13/2/2012, μια χώρα είναι παρελθόν.
Για τις επόμενες δυο γενιές τουλάχιστον, οι άνθρωποί της είναι καταδικασμένοι να ζουν στη φτώχια και τη μιζέρια, επειδή κάποια καθάρματα, επέλεξαν να ταχθούν με  "ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ".
"Οι αγορές" μας επέβαλαν αυτά που έρχονται. Οι μαριονέτες του πολιτικού μας σκηνικού και οι ρουφιάνοι των site και των εφημερίδων, των ραδιοφώνων και κυρίως των καναλιών, που για ακόμη μια φορά έπαιξαν το ρόλο τους, διαλέγοντας πλευρά, αναγκάζουν τις επόμενες γενιές να ζουν στην ανεργία, να  δουλεύουν 10ωρα για να παίρνουν 400 ευρώ, να μην μπορούν να διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Για να σωθούν οι τράπεζες.

Ξέρω, χιλιοειπωμένα όλα αυτά. Τα ακούσατε ξανά και ξανά τις τελευταίες μέρες.
 Τα ακούσατε; Και που ήσασταν; Τα καταλάβατε; Καταλάβατε τι σημαίνουν όσα ψηφίστηκαν χθες; Δε νομίζω.

Δε μου λένε και πολλά πλέον οι διαδηλώσεις των 20.000 ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, και πολλαπλάσιων στην Αθήνα. ΤΙΠΟΤΑ. Εγώ ένα κράτησα.  Κράτησα ότι κάποιοι την ώρα των διαμαρτυριών, έπιναν καφέ. Έκαναν βόλτες. Ήταν στα σπίτια τους. 
Τα καταλάβατε σίγουρα; Τότε μη σας ακούσω να κλαίγεστε για όσα σας κάνουν "οι κακοί πολιτικοί". Μη σας ακούσω να σας φταίει η Μέρκελ, ήρωες πατριώτες. Εσείς το επιλέξατε. Πρώτα τους ψηφίσατε. Μετά τους ξαναψηφίσατε, και όταν δεν είχατε πολλές επιλογές, εκτός από μια, να διαμαρτυρθείτε, επιλέξατε τον καναπέ σας. Είστε άξιοι της μοίρας σας λοιπόν.

Οι δικαιολογίες για τα επεισόδια, είναι πλέον για τα παιδάκια του δημοτικού. Ναι έγιναν επεισόδια. Από ορισμένους. Τι θα γινόταν όμως αν ήταν 10 εκατομμύρια κόσμος στο δρόμο; Υπήρχε έστω μια πιθανότητα στις χίλιες, να ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα; Θα έσπαγαν και 10 μαγαζιά. Και; Τι; Ποιός θα στεκόταν σε αυτό; 
Σε ποιούς θα απευθύνονταν οι προβοκάτορες δημοσιογράφοι, για να χύσουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους για την "Αθήνα που κάηκε", επιλέγοντας συνειδητά να αγνοήσουν ποιοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι;
Αυτοί δεν ξέρουν πώς είναι να ζείς με 400 ευρώ ή άστεγος, ή να έχεις δυο παιδιά και να είσαι άνεργος. Δεν έχουν κοινά με την κοινωνία, άρα δεν πρόκειται να την καταλάβουν. 
Εσείς που έχετε που ήσασταν; 
Καλημέρα. Δε σας λυπάμαι όμως. Είστε άξιοι της μοίρας σας. Και μπορείτε να απολαύσετε τις τύψεις σας για τα παιδιά σας, τα οποία καταδικάσατε.


Μάνος Φραγκιουδάκης
 news.youropia.gr


Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews