Generated image

Τσουνάμι απολύσεων στην Αυστραλία


Κύμα απολύσεων σαρώνει τον ιδιωτικό αλλά και δημόσιο τομέα στην Αυστραλία. Μεταξύ αυτών που απολύουν χιλιάδες υπαλλήλους είναι οι τράπεζες, που αποδίδουν την απόφασή τους στα προβλήματα που τους δημιουργεί η κρίση στην ΕΕ και ειδικά στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι επιχειρήσεις.

Το… εναρκτήριο λάκτισμα, μάλιστα, έδωσε η συντηρητική κυβέρνηση της Βικτώριας πριν λίγες εβδομάδες, όταν ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 3.600 άτομα. Το παράδειγμα της κυβέρνησης ακολούθησε αμέσως και ο ιδιωτικός τομέας, με μπαράζ ανακοινώσεων για σχεδιαζόμενες απολύσεις εργαζομένων.
Πρώτη που ανακοίνωσε μαχαίρι στις θέσεις εργασίας, η αεροπορική εταιρία Qantas, η οποία εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει μεθοδικά το έδαφος για να μεταφέρει πολλές θέσεις εργασίας, από την Αυστραλία σε χώρες της Ασίας, που είναι φτηνότερα τα μεροκάματα και από ελαστικές μέχρι ανύπαρκτες οι εργασιακές τους νομοθεσίες.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το κύμα των απολύσεων θα διογκωθεί και δεν αποκλείεται να χαθούν μόνο στη Βικτώρια, πάνω από 11.000 θέσεις εργασίας το προσεχές εξάμηνο.
Στους επόμενους 18 μήνες, αναμένεται να χαθούν μόνο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, πάνω από 10.000 εργασίας σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews