Generated image

Ο. Καλογήρου: Η αντίσταση στο ΑΠΘ καλά κρατεί

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Ορέστης Καλογήρου, υποψήφιος στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης του ΑΠΘ η αντίσταση στο Αριστοτελείο Πανεπιστήμιο καλά κρατεί.


Σύμφωνα με κείμενο του ίδιου που δημοσιεύτηκε στον Ανοιχτό διάλογο των μελών ΔΕΠ η Πρυτανεία του Ιδρύματος αλλά και μερίδα των Πανεπιστημιακών που αντιδρούν στον νόμο βάζουν συνεχώς εμπόδια στην διαδικασία των εκλόγων.

Ο κ. Καλογήρου χαρακτηρίζει οργουελιανή πραγματικότητα τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ ενώ υποστηρίζει πως οι ανακοινώσεις της Πρυτανείας είναι έτσι γραμμένες, ώστε κάθε έκφραση τους να σηματοδοτεί το αντίθετό της.

"Στην τρίτη παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται "...έμφαση στα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων στην πορεία προς τις επικείμενες εκλογές " Βεβαίως, δεν είναι τίποτε άλλο, από τα προβλήματα, που διαρκώς και δημιουργεί η πρυτανική αρχή. Στην τέταρτη παράγραφο αναφέρεται "Οι Πρυτανικές Αρχές διαβεβαίωσαν την Οργανωτική Επιτροπή ότι θα παρασχεθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα, όπως αυτά ορίζονται στις διατάξεις...". Όπως μας εξήγησε η ΟΕ, αυτό το «αυστηρά» στην πραγματικότητα σημαίνει, ότι η πρυτανική αρχή θα παραχωρήσει κτίριο, σφραγίδες και βουλοκέρι γιατί αυτά «ορίζονται στις διατάξεις...», αλλά δεν θα παραχωρήσει υπολογιστές, δεν θα τυπώσει τα ψηφοδέλτια, δεν θα παραχωρήσει προσωπικό για τις εφορευτικές επιτροπές στα εκλογικά τμήματα, ούτε προσωπικό φύλαξης, γιατί αυτά «δεν ορίζονται στις διατάξεις»" αναφέρει ο Ο. Καλογήρου.

"Για όλα αυτά ενημερωθήκαμε οι 24 υποψήφιοι από την Οργανωτική Επιτροπή. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης έκανα τη σκέψη ότι στο ΑΠΘ μια εκλογική διαδικασία έκφρασης της βούλησης του σώματος των καθηγητών βρίσκεται υπό διωγμό. Αν συνυπολογίσει κανείς τις συνεχείς απειλές των συναδέλφων της Συσπείρωσης, στους οποίους ανήκει και ο κ. Αντιπρύτανης, ότι δηλαδή θα κάνουν τα πάντα για να ματαιωθούν οι εκλογές, το σκηνικό είναι πλήρες." σημειώνει.

"Ως υποψήφιος που συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση με την ΟΕ, νοιώθω ότι είναι υποχρέωσή μου η ενημέρωση της κοινότητάς μας για τα γεγονότα." αναφέρει προς το τέλος της επιστολής του ενώ τονίζει "Τώρα δεν πρόκειται για την υποψηφιότητα ή τη συζήτηση για το νέο νόμο. Πρόκειται για αυτό που έλεγε το 1-1-4. «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»."

Σχόλιο: Μια εναλλακτική ερμηνεία της φράσης η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων θα μπορούσε με την προσαρμογή του να είναι: Η τήρηση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης δημόσιας και δωρεάν παιδείας και της αυτονομίας των Πανεπιστημίων επαφίεται στα μέλη τους και σε όλη την κοινωνία που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


Το κείμενο του Ο. Καλογήρου εδω


alterthess.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews