Generated image

Ελεύθεροι οι άστεγοι της κατάληψης του πνευματικού κέντρου του Δ.Αθηναίων

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κατάληψη του κλειστού καφενείου πίσω απο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος) από αστέγους και αλληλέγγυους.


Πολύ γρήγορα στο σημείο έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετά μήνυση από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Εκείνη την στιγμή στο χώρο βρίσκονταν δεκάδες αλληλέγγυοι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και προσήγαγαν 16 από αυτούς υπό τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου. Οι προσαχθέντες αφού μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Εξαρχείων και έπειτα από πιέσεις που ασκήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα τα ξημερώματα.

"Η δημοτική αρχή, σε πλήρη εναρμόνιση με την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης που στοχοποιεί τα ανυπεράσπιστα κοινωνικά στρώματα και τα οδηγεί στην εξόντωση, απαντά με την καταστολή ενάντια σε συνανθρώπους μας. Αντί να δημιουργήσει δομές ουσιαστικής κοινωνικής στήριξης, καλεί την αστυνομία να προσαγάγει ανθρώπους που ήθελαν απλώς να προστατευτούν από το ψύχος. Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί μέσα από τους αγώνες και την αλληλεγγύη όλων όσοι πλήττονται από την κρίση." δήλωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη που ήταν παρούσα στο σημείο.

"Ο κατήφορος της Δημοτικής Αρχής Γ.Καμίνη δεν έχει τέλος με την μήνυση κατά 15 αλληλέγγυων και αστέγων και την επίθεση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί το κλειστό καφενείο του Πνευματικού Κέντρου στο οποίο μπήκαν διεκδικώντας ανθρώπινη αντιμετώπιση για όλους τους αστέγους. " δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και προσέθεσε "Αντί ο Δήμαρχος της Αθήνας να περπατήσει στους δρόμους της πόλης και να αντιληφθεί το υπαρκτό πρόβλημα περιμένει μέσα στο ζεστό γραφείο του στην Λιοσίων 22 να περάσει η κακοκαιρία και να θαφτούν οι ευθύνες οι δικές του και του προηγούμενου Δημάρχου Ν.Κακλαμάνη για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής για τους αστέγους."

πηγή: alterthess.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews