Generated image

Οι διαδηλώσεις στη Ρουμανία, καλά κρατούν

Γράφει η Elena Constantin



Οι διαδηλώσεις στην Ρουμάνια συνεχίζονται τόσο στο Βουκουρέστι όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Φαίνεται ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν απασχολούν τους διαδηλωτές, οι όποιοι έχουν κερδίσει ήδη δυο μάχες στον πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης.
H δυσαρέσκεια των πολιτών οφείλεται στην αντισυνταγματική και όχι τόσο δημοκρατική πολιτική του πρόεδρου Τραϊαν Μπασεσκου καθώς επίσης στα αυστηρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει ο πρωθυπουργός Εμιλ Μποκ. Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση παραίτηση και των δυο και την έναρξη προώρων εκλογών.

 Ο πρόεδρος σε δήλωση του ανέφερε ότι καταλαβαίνει την αγανάκτηση των πολιτών εφόσον η χωρά βρίσκεται σε οικονομική κρίση όμως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Ο υπουργός Εξωτερικών έγινε το πρώτο 'θύμα' των διαδηλώσεων. Ο Τεοντορ Μπακονσκι αποπέμφθηκε από τον πρωθυπουργό έπειτα από απαξιωτικά σχόλια στο μπλογκ του που προκάλεσαν την οργή των διαδηλωτών.

Λίγες μέρες αργότερα η Αντιπολίτευση με επικεφαλή τον Κριν Αντονέσκου ενημέρωσε τους ευρωπαίους πολιτικούς για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Η σημαντικότερη όμως μάχη εναντίον της κυβέρνησης μέχρι στιγμής είναι η σημερινή παραίτηση του πρωθυπουργού Εμιλ Μποκ. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη μια ανανεώσει και νέους πολιτικούς. Όσο αφορά στις διαδηλώσεις ανέφερε ότι η αντίδραση των πολιτών είναι κατανοητή όμως ο ίδιος έκρινε ότι τα αυστηρά μετρά ήταν απαραίτητα για την οικονομική σταθερότητα του κράτους.

Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews