Οστρακόδερμο «υπεργίγαντα»... ψάρεψαν οι επιστήμονες στη Ν. Ζηλανδία [εικόνα]

Ένα γιγανταίο οστρακόδερμο εντοπίστηκε σε βάθος 7 χιλιομέτρων σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας από ερευνητές. Ο «υπεργίγαντας», όπως ονομάστηκε, είναι δεκαπλάσιος από τα υπόλοιπα αμφίποδα της συνομοταξίας του, καθώς φτάνει σε μήκος τα 34 εκατοστά ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 2 με 3.
Τα περίεργο πλάσμα δεν ήταν το μοναδικό που ανακαλύφθηκε καθώς επτά δείγματα πιάστηκαν στην παγίδα, ενώ άλλα εννιά καταγράφηκαν στην κάμερα. Η «ψαριά» έγινε στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Σκωτία, σε συνεργασία με Ινστιτούτο Υδάτων και Ατμοσφαιρικής Έρευνας στη Νέα Ζηλανδία.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια μεγάλη μεταλλική παγίδα, εξοπλισμένη με ειδική κάμερα, ανθεκτική στην υψηλή πίεση που παρουσιάζεται σε μεγάλα βάθη.

Το μεγαλύτερο δείγμα που εγκλωβίστηκε στην παγίδα και εξετάστηκε από τους επιστήμονες είχε μήκος 28 εκατοστά, ενώ το μεγαλύτερο που καταγράφηκε από την κάμερα έφτανε σε μήκος τα 34 εκατοστά.iefimerida.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews