Generated image

«Δάγκωσε» τρις ο ΟΦΗ


Μία ομάδα υπήρχε στο «Γεντί Κουλέ» και αυτή ήταν ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί διέσυραν τον Πανσερραϊκό με 3-0 και πέρασαν με χαλαρό τρόπο στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί που θα αντιμετωπίσουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Ολυμπιακό.

Έτσι έπαιξαν
Με 4-3-3 παρέταξε ο Νίκος Αναστόπουλος την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ξεκίνησε τους Βεζυρίδη, Γαλανόπουλο, Γεωργίου Ταυλαρίδη, Πίτσο, Βερόν, Χόρχε Λόπεζ, Κάλαϊτζιτς, Σίσιτς, Παπουλή, Καμπάνταη. Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε το 4-2-3-1 και τους Γουμάγια, Σαλαμαστράκη, Μιλένκοβιτς, Τριανταφύλλου, Παντελιάδη, Σιάκκα, Παρασκευαΐδη, Βουτσιά, Ανάκογλου, Τάντιτς, Στεφανίδη.
Γκολ, δοκάρι και 2-0
Ο ΟΦΗ θέλησε από την αρχή να είναι το αφεντικό στο παιχνίδι και στο πρώτο μέρος είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα. Πρώτη επίσκεψη των κρητικών στα καρέ του Γουμάγια ήταν στο 4′ και η πρώτη φάση στο 5′, όταν το σουτ του Χόρχε Λόπεζ από πλάγια πέρασε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, πάντως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ταυλαρίδη να πιάνει την κεφαλιά, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Λόπεζ από τα δεξιά.
Οι Ομιλίτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 21′ ο Γουμάγιας μπλόκαρε το σουτ του Ισπανού έξω από την περιοχή, ενώ στο 23′ ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Κάλαϊτζιτς. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΟΦΗ να «καθαρίσει» από νωρίς το ματς ήταν στο 28′.
Ο Παπουλής έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από τον Καμπάνταη κι έφτασε στον Σίσιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι! Από το 35′ και μετά ο Πανσερραϊκός βγήκε μπροστά και πίεσε τους γηπεδούχους, που έκαναν και δυο λάθη στην άμυνα, με τα «λιοντάρια» να μην τα εκμεταλλεύονται.
Τελικά, οι κρητικοί είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 43′, με τον Καμπάνταη να πλασάρει πάνω στον Γουμάγια σε τετ α τετ, κι έκαναν το 2-0 πριν την ανάπαυλα. Στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων που είχε δώσει ο Δελφάκης ο Παπουλής πήρε την μπάλα και πλάσαρε ιδανικά από το ύψος της περιοχής για να βάλει τις βάσεις για τη νίκη που θα δώσει και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Λίγες φάσεις και 3-0
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν πολύ λίγες, με τον Πανσερραϊκό να θέλει να πετύχει κάποιο γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και τον ΟΦΗ να ελέγχει το ματς. Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να δείξουν κάτι αξιόλογο στην αναμέτρηση, παρά μόνο μια καρφωτή κεφαλιά του Γκούρτσα, που πέρασε άουτ στο 86′.
Πάντως, οι γηπεδούχοι έβαλαν το… κερασάκι στην τούρτα και στο 89′ ο Ζορμπάς έκανε ωραία κούρσα, απέφυγε και τον Σαλαμαστράκη και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Έτσι, οι κρητικοί πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες τον Ολυμπιακό, με τον πρώτο να είναι στο «Καραϊσκάκης» και τον δεύτερο στο Γεντί Κουλέ.
Πηγη tsantiri
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews