Generated image

Σε δημοπρασία βγαίνει υδροπλάνο με σφραγίδα της Ferrari


Η επωνυμία Ferrari έχει ταυτιστεί με supercar που κόβουν την ανάσα κάθε οπαδού της αυτοκίνησης.
 Ωστόσο, ανάλογα επιτεύγματα έχει να επιδείξει ένα δημιούργημα της Ferrari και στις θαλάσσιες «οδούς». Ο λόγος για ένα υδροπλάνο της Ferrari που έκανε ρεκόρ ταχύτητας το….

1953 και σήμερα βγαίνει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 1,5 εκατ. λίρες αγγλίας! Το ARNO XI, όπως είναι η ονομασία του υδροπλάνου, αποτελούσε την εκπλήρωση ενός ονείρου του Achille Castoldi. Ο πλούσιος άντρας είχε θέσει σκοπό ζωής να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας στο νερό. Για να επιτύχει το σχέδιό του, έπεισε τον Enzo Ferrari να του παραχωρήσει την τεχνογνωσία αλλά και τη βοήθειά του για την κατασκευή της μηχανής του υδροπλάνου.
Το αποτέλεσμα ήταν μια V12 μηχανή 12 κυλίνδρων και 4,500 κ.ε. με την υπογραφή Ferrari. Το ίδιο μοτέρ μπορεί να βρεθεί και στο αγωνιστικό Type 375 Grand Prix.
Ο Achille Castoldi έσπασε τελικά το ρεκόρ τον Οκτώβριο του 1953, στη λίμνη Iseo της Ιταλίας, καθώς το σκάφος του έπιασε την ταχύτητα των 241 χλμ/ώρα! Μετά το επίτευγμα αυτό, το υδροπλάνο πουλήθηκε στον μηχανικό Nando dell’Orto, ο οποίος προχώρησε σε διάφορες βελτιώσεις. Αργότερα, πέρασε στα χέρια ενός άλλου τυχερού ιδιοκτήτη.
Σήμερα, πάνω από μισό αιώνα μετά την αρχική κατασκευή του, το «διαμάντι» της Ferrari βγαίνει σε δημοπρασία, ελκύοντας την προσοχή πλήθους συλλεκτών.
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews