Generated image

Η Google ανακοίνωσε ότι θα λογοκρίνει τους bloggers!

Μήπως η λογοκρισία στο διαδίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει και δεν το έχουμε αντιληφθεί; ...


Λίγες μόνο ημέρες αφότου το Twitter ανακοίνωσε ότι σε κάποιες χώρες τα tweets θα περνούν από «έλεγχο» και ανάλογα με το περιεχόμενο τους δε θα δημοσιοποιούνται στη χώρα αυτή, έρχεται ανάλογη ανακοίνωση και από την Google.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η υπηρεσία Google Blogger θα ανακατευθύνει τους χρήστες σε domain names της χώρας τους, όπως για παράδειγμα στο blogspot.com.gr αντί στο blogspot.com.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό;
Για να μπορεί σε περίπτωση δικαστικής εντολής να αφαιρεί το περιεχόμενο που δεν συνάδει με τους νόμους μίας χώρας, μόνο από το συγκεκριμένο domain και όχι από το παγκόσμιο κοινό.
Και όσο κι αν η εταιρεία επιμένει ότι μια τέτοια ενέργεια προάγει την ελευθερία της έκφρασης, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.
Διότι σε βάθος χρόνου και αφού οι χρήστες θα συνηθίσουν τα νέα domains, αν το περιεχόμενο αφαιρείται από την χώρας τους, ουσιαστικά θα είναι σαν να μην υπάρχει!
Γιατί πολύ απλά ένα blog post στα ελληνικά, θα απευθύνεται σε Έλληνες!
Όπως και να 'χει, μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες η ελευθερία του διαδικτύου μετράει τρείς πληγές: Το ACTA που το υπέγραψε και η χώρα μας, την λογοκρισία των tweets και τώρα την λογοκρισία των bloggers!

24ωρο
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews