Generated image

Guardian: «Αυτό που κάπνισαν στο Eurogroup πρέπει να ήταν πολύ δυνατό»


«Η συμφωνία του Eurogroup για το δεύτερο ελληνικό πακέτο διάσωσης απλά αναβάλει το αναπόφευκτο: τη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», αναφέρει σε άρθρο η βρετανική εφημερίδα, Guardian.

Χρησιμοποιώντας πολύ καυστικά σχόλια, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τι κάπνιζανοι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup, αλλά «πρέπει να ήταν πολύ δυνατό».
Όπως λέει, υπάρχει μία αμυδρή ελπίδα να δοθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά απαιτούνται πολλές προϋποθέσεις όπως ισχυρή ανάπτυξη από το 2014 και μετά (και πολλές άλλες) έτσι ώστε μετά από μία δεκαετία ο Έλληνες να αναπολούν το 2012 όπως οι Γερμανοί τη δεκαετία του ’60.
Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι οι ελπίδες είναι μηδαμινές, το νέο πρόγραμμα θα φέρει βαθύτερηύφεση και μεγαλύτερη ανεργία και αυτό το ξέρει και το ΔΝΤ (όπως αποκαλύφθηκε από το σημείωμα που μοιράστηκε στο Eurogroup), και οι Έλληνες πολιτικοί που οδεύουν προς μία νέαεκλογική αναμέτρηση, και οι Ευρωπαίοι.
Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, ακόμα και αν γίνει το θαύμα και επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που προβλέπει το νέο μνημόνιο, τότε το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα είναι όσο της Ιταλίας σήμερα.
Πέραν όλων των προϋποθέσεων, το ΔΝΤ αμφιβάλει αν η Ελλάδα «έχει τα κότσια» να αντέξει τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.
Τέλος, η Guardian αμφιβάλει και για την επιτυχία του PSI, λέγοντας ότι θα είναι δύσκολο οι ιδιώτες πιστωτές να δεχτούν απώλειες 50% τη στιγμή που οι Κεντρικές Τράπεζες «τη γλίτωσαν».
Αλλά όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, ακόμη και αν όλα κυλήσουν καλά, ποιος θα εμπιστευτείτην Ελλάδα και τα ομόλογά της όταν ξαναβγεί στις αγορές;
ΠΗΓΗ: 24h.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews