Generated image

Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που απειλεί το Ιράν


Η διακοπή εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετά τη Γαλλία και τη Βρετανία, εάν η Ευρώπη συνεχίσει τις «εχθρικές ενέργειες» εναντίον της Τεχεράνης, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ιρανικής εθνικής εταιρείας πετρελαίου NIOC.

Ο Αχμάντ Γαλεμπανί ανέφερε τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τηνΠορτογαλία και την Ολλανδία ως πιθανές χώρες, που μπορούν να θιγούν απ' αυτό το μέτρο.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι διακόπτει όλες τις πωλήσεις πετρελαίου στη Γαλλία και τη Βρετανία, τις δύο χώρες της ΕΕ που προώθησαν περισσότερο τις κυρώσεις εναντίον της. Το μέτρο αυτό είναι κυρίως συμβολικό, καθώς το Λονδίνο και το Παρίσι είχαν σχεδόν σταματήσει κάθε εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου ενόψει του εμπάργκο της ΕΕ που πρόκειται να τεθεί πλήρως σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα δέχονται το κύριο μέρος των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου προς την Ευρώπη.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε πάντως σήμερα ότι το Ιράν δεν θέλει εντάσεις με την ΕΕ.
«Η ΕΕ θα πρέπει να γνωρίζει πως το Ιράν είναι ένας αξιόπιστος εταίρος και μία από τις προτεραιότητές μας είναι να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με την ΕΕ, απαλλαγμένες από εντάσεις», δήλωσε ο Σαλεχί απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη.
«Συνιστούμε στην ΕΕ να μην χάσει τις ευκαιρίες να έχει εταίρο της τον Ιράν», προσέθεσε ο Σαλεχί, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.
Πηγη newsbomb
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews