Generated image

Στάση στις φυλακές Κορυδαλλού - VIDEO!

Στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκονται δεκάδες κρατούμενοι, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους, αντιδρώντας στην καταψήφιση της τροπολογίας για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Η αναταραχή ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης στην Γ πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται κυρίως αλλοδαποί κρατούμενοι, ενώ πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλη τη φυλακή.

Είχαν προηγηθεί, οι επιστολές των διευθυντών των φυλακών Κορυδαλλού και Χαλκίδας, οι οποίοι έλεγαν ότι βάζουν λουκέτο στα σωφρονιστικά καταστήματα γιατί δεν χωράνε άλλους κρατουμένους.

Κρατούμενοι σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στα κελιά τους. Από την πλευρά της η διοίκηση της φυλακής απειλεί με επέμβαση των ΜΑΤ, εάν μέχρι τις 20:00 δεν επιστρέψουν οι κρατούμενοι στα κελιά τους.

21:03: Πριν λίγη ώρα επέστρεψαν στα κελιά τους οι κρατούμενοι.Άγνωστη παραμένει η κατάσταση στις άλλες φυλακές της χώρας

18:36:Συνεχίζεται η στάση σύμφωνα με πληροφορίες. Δείτε video μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού

17:19: Σύμφωνα με πληροφορίες σε στάση έχουν προχωρήσει κρατούμενοι και σε άλλες φυλακές της χώρας. Πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο κρατουμένων:

Επιστολή Κρατουμένων

Υπ' όψιν Γενικού Γραμματέα υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνου Σκανδάμη
Κοινοποίηση:
Διευθυντής Φυλακών Κορυδαλλού

Παρακολουθώντας την προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης να διαχειριστεί τους «πολλούς φυλακισμένους» και βλέποντας ότι ακόμη και αυτό το μέτρο -ήσσονος σημασίας όπου απλά εξασφαλίζει λίγες θέσεις για να έρθουν οι καινούργιοι κρατούμενοι, αυτοί που θα συλληφθούν- γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης για τους σφετεριστές της ψήφου που πλέον δε μπορούν να πάνε ούτε στη γειτονιά τους.Χάνουμε κάθε ελπίδα για εκπλήρωση των αιτημάτων που κατά καιρούς επισημαίνουμε με διάφορα υπομνήματα κρατουμένων.

Ο Χατζηγάκης μας κορόιδεψε. Ο Παπαληγούρας μας κορόιδεψε. Από τον Δένδια βέβαια δεν είχαμε προσδοκίες, δεν είμαστε δα τόσο ανόητοι, αλλά από τον Καστανίδη απογοητευθήκαμε γιατί μας παρέπεμψε στις επιτροπές (καλένδες).
Και τώρα εσείς. Αναρωτιόμαστε τι κάνουν αυτές οι Επιτροπές. Ακούσαμε ονόματα καθηγητών, δεν έχουμε καμία απάντηση και τα χρόνια περνάνε. Έχετε εντοπίσει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην απονομή της δικαιοσύνης. Τι κάνουμε γι' αυτό; Φοβόσαστε τα κοράκια που θα φωνάζουν: κάτω τα χέρια από την δικαιοσύνη;
Αφού βλέπω ότι εσείς δε μπορείτε να κάνετε πλέον τίποτε γι' αυτό, εμείς ξεκινάμε μία κατ' αρχάς ήπια διαμαρτυρία αρνούμενοι να μπούμε στα κελιά μας το μεσημέρι και δυστυχώς εάν κι αυτό δε ληφθεί υπ' όψιν, θα κάνουμε ότι μας φωτίσει το... «παραβατικό» μυαλό μας.Ζητάμε τη συμμετοχή μιας Επιτροπής δικηγόρων που θα ορίσουμε εμείς οι κρατούμενοι έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε για τις προθέσεις και για την εξέλιξη των θεμάτων. Το θεωρούμε δίκαιο εκτός και αν στις ποινές κάθειρξης συμπεριλαμβάνεται και η... παύση της σκέψης.


πηγή: alterthess.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews