Generated image

VIDEO: Αυτό είναι το ποδόσφαιρο..


Είναι στιγμές που τα λόγια δεν έχουν και πολύ νόημα φτάνει να δει κάποιος την εικόνα...
Ο τελικός του Κόπα Άφρικα έχει μόλις τελειώσει.





Η Ζάμπια, που ήταν αουτσάιντερ, έχει επικρατήσει στα πέναλτι της Ακτής Ελεφαντοστού, ενός από τα φαβορί της διοργάνωσης.


Οι παίκτες της ομάδας πανηγυρίζουν σαν τρελοί, όλοι εκτός από έναν.


Ο Μουσόντα ήταν τραυματίας και καθόταν στον πάγκο χωρίς να έχει την δυνατότητα να φτάσει στους συμπαίκτες του και να πανηγυρίσουν μαζί.


Ο Γάλλος προπονητής της Ζάμπια, Χερβέ Ρενάρ, τον είδε, τον πήρε αγκαλιά και άρχισε να τρέχει προς την υπόλοιπη ομάδα για να τον αφήσει εκεί να πανηγυρίσει με τους άλλους.


Αυτό είναι το ποδόσφαιρο:



Έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό, η Ζάμπια επικράτησε 8-7 της Ακτής στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το 1ο Copa Africa της ιστορίας της. Έχασε πέναλτι στην κανονική διάρκεια ο Ντρογκμπά, είχε δοκάρι ο Φ. Κατόνγκο στην παράταση.


Στο πρώτο 25λεπτο η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ παραλίγο να εκμεταλλευθεί την ολιγωρία των Ιβοριανών αμυντικών, ωστόσο ο Μπαρί απέκρουσε το χαμηλό σουτ του Σινκάλα, ενώ οι προσπάθειες των Μαγιούκα και Τιοτέ κατέληξαν άουτ και κόρνερ αντίστοιχα. Εξάλλου, ο Καλάμπα προτίμησε να σουτάρει (αδύναμα), παρά να δώσει στον αμαρκάριστο Κατόνγκο.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ακτή πήρε τα ηνία του αγώνα και σε δύο περιπτώσεις έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Στο 24ο λεπτό το σουτ του Ντρογκμπά πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Γιάγια Τουρέ, έξι λεπτά αργότερα. Η ευκαιρία του Τουρέ και το κλάμα του τραυματία Μουσόντα κατά την αντικατάστασή του ήταν οι δύο πιο έντονες σκηνές του πρώτου μέρους.

Στο τελευταίο 20λεπτο της κανονικής διάρκειας οι Ιβοριανοί άγγιξαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο ο Ντρογκμπά έχασε πέναλτι στο 70' και το σουτ του Βιλφρίντ στο 88' πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Μβένε.

Ως εκ τούτου το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο 96ο λεπτό ο Φέλιξ Κατόνγκο σημάδεψε το δοκάρι του Μπάρι, ενώ στο 107' και το 116' οι Κονάν και Γκραντέλ αντίστοιχα δεν μπόρεσαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι δύο μονομάχοι ευστόχησαν στα πρώτα επτά πέναλτι, ενώ στη συνέχεια αστόχησαν οι Κόλο Τουρέ και Ζερβινιό για την Ακτή. Από πλευράς Ζάμπια αστόχησε ο Καλάμπα, όχι όμως και ο Σούνζου, ο οποίος έγραψε το τελικό 8-7

http://24wro.blogspot.com
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews