Το WikiLeaks δημοσιεύει πάνω από 5 εκατ. e-mails του STRATFOR


Το Wikileaks έχει αρχίσει να δημοσιεύει πάνω από πέντε εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ιδιωτική εταιρεία STRATFOR. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι τα εν λόγω e-mail  χρονολογούνται από τον Ιούλιο του 2004 έως και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα αρχεία μπορείτε να τα δείτε στο http://wikileaks.org/the-gifiles.html και επίσης στο twitter αναφέρονται<…>
με το hashtag,  #gifiles.
Το WikiLeaks έχει συνεργαστεί με 25 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να αναλύσει και να δημοσιεύσει τα e-mail. Ανάμεσα στα μέσα αυτά είναι η ινδική εφημερίδα «TheHindu», το Πρακτορείο Ειδήσεων «McClatchy», η ιταλική εφημερίδα «L’Espresso» κ.α.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Wikileaks έχει συνεργαστεί με τους χακτιβιστές Anonymous. Λογαριασμοί στο Twitter που ανήκουν σε μέλη των Anonymous ανακοίνωσαν ότι εκείνοι έδωσαν τα στοιχεία στο WikiLeaks.
«To clarify to all journalists – YES, #Anonymous gave the STRATFOR emails obtained in the 2011 LulzXmas hack to WikiLeaks».
Μέλη των Anonymous πιστεύεται ότι έχουν άμεση γνώση της παραβίασης και το WikiLeaks ήταν πιο κατάλληλο μέσο για την διάδοση των πληροφοριών, καθώς σύμφωνα με τους Anonymous, διαθέτει περισσότερα εργαλεία για δημοσιοποίηση και επίσης συνεργάζεται και με πολλά μέσα ενημέρωσης.
secnews.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews