Πανελλαδική απεργία των ιατρών στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εκφράζουν οι γιατροί όλης της χώρας που κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) έγινε αποδεκτή πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και αποφασίστηκε να μη
χορηγούνται από τους Ιατρικούς Συλλόγους τα απαιτούμενα πιστοποιητικά στους γιατρούς που θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο α' αντιπρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης και ο α' αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Γιάννης Μπασκόζος επισήμαναν ότι με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ οδηγούνται σε αφανισμό οι ιδιώτες γιατροί καθώς θα αμείβονται με ένα ευρώ ανά επίσκεψη, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν περίθαλψη ανάλογη με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Οι γιατροί ζητούν εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που καθυστερούν επί 15-20 μήνες, διαφάνεια και εξορθολογισμό στη διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων και να μη στερηθούν οι ιδιώτες γιατροί το δικαίωμα συνταγογράφησης.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

πηγή:www.zougla.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews