Generated image

Οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα

«Βγαίνουμε στους δρόμους για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων μας!
Την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση, στις 12:00 στην Ομόνοια με τους φοιτητές και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Την ίδια μέρα συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητές και το ΜΑΣ, με τους καθηγητές και το ΠΑΜΕ, μαζί με τους γονείς μας».
Την ανακοίνωση αυτή έκανε το Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.
Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Πριν ακόμα η νέα σχολική χρονιά ξεκινήσει το Υπουργείο Παιδείας έστρωσε το έδαφος για το νέο πιο ταξικό και υποβαθμισμένο σχολείο. Η Υπουργός δήλωσε ότι και αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη ενώ προτεραιότητα τους είναι ο μαθητής. «Πρώτα ο μαθητής» είπαν. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, σε αίθουσες που θα μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες. Σημαίνει σχολεία που θα μας «διδάσκουν» από φωτοτυπίες και dvd αφού μόνο 37 από τους 980 τίτλους βιβλίων έχουν τυπωθεί. Ενώ τα φροντιστήρια θα συνεχίσουν να γιγαντώνονται.
Μας κοροϊδεύουν!
Μειώνουν τις κρατικές δαπάνες για την παιδεία και ζητάνε από τους γονείς μας να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μας προτείνουν να καλέσουμε χορηγούς σαν «σωτήρες» για να ελέγχουν τη σκέψη μας, το πώς θα ζούμε.
Μιλάνε για το «σχολείο της ελευθερίας». Ένα σχολείο στο οποίο απαγορεύονται οι Γενικές Συνελεύσεις, στο οποίο καθηγητές και διευθυντές απειλούν με απουσίες και αποβολές όταν οι μαθητές αποφασίζουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Αυτή είναι η δικιά τους ελευθερία!
Αντί για ολόπλευρη μόρφωση και γνώση μας δίνουν σκόρπιες δεξιότητες και πληροφορίες. Με το νέο σχολείο και το νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα αφήνουν απέξω από ΑΕΙ και ΤΕΙ τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών ενώ δίνουν πτυχία – διαβατήρια για την ανεργία σε όσους καταφέρουν να σπουδάσουν.
Η γνώση για εμάς είναι δύναμη! Και αυτό φοβούνται !
Μας θέλουν αμόρφωτους με σκυμμένο το κεφάλι.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !

πηγή:www.esos.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews