Generated image

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ..

7 ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΜΕ ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!

Το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων μέσα στους επόμενους μήνες ανακοίνωσε την Τετάρτη από το βήμα του επιχειρηματικού-οικονομικού φόρουμ Ελλάδας - ΗΑΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης, Κ. Μητρόπουλος. 
Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, του 35,5% των ΕΛΠΕ, και η αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων, όπως του κτιρίου που είχε φιλοξενήσει το κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.



Χθες, Τετάρτη, το Ταμείο ανακοίνωσε ότι και οι τρεις κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκχώρηση της 10ετους άδειας εκμετάλλευσης των Κρατικών Λαχείων, πέρασαν στη δεύτερη φάση του σχετικού διαγωνισμού.


Οι υποψήφιοι που συνεχίζουν είναι η εταιρεία Osterreichische Lotterien Gmb, η σύμπραξη των εταιρειών Sisal SpA, Damco Energy SA και Damlot ΑΕ και η σύμπραξη των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni, Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming.


Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη του μηνός θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ (που ελέγχει κατά 100% της ΔΕΣΦΑ) και συγκεκριμένα για το 65% του Δημοσίου και το 35% που ανήκει στα ΕΛΠΕ.

Μέχρι τα μέσα Φερβουαρίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πώληση του ΟΔΙΕ, του 55% της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.


Την ίδια περίοδο, αναμένεται να «τρέξουν» η εκχώρηση του κτιρίου IBC στο Μαρούσι (σε αυτό που στεγάζεται τώρα το εμπορικό κέντρο Golden Hall), εκτάσεων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, καθώς και η πώληση του ποσοστού που ελέγχει το Δημόσιο στον Αστέρα
Βουλιαγμένης, που θα διατεθεί μαζί με το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας.


Επίσης, τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του 35,5% των ΕΛΠΕ, καθώς και η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.


Μέσα στο β΄εξάμηνο θα «τρέξουν» οι διαδικασίες για τα περιφερειακά αεροδρόμια (και της Θεσσαλονίκης), τα 12 λιμάνια (μεταξύ των οποίων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης), η πώληση του 27,3% της ΕΥΔΑΠ και του 34% της ΕΥΑΘ.


Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στη διάθεση ποσοστού 29% του ΟΠΑΠ, χωρίς όμως να διευκρινίζει πότε θα γίνει αυτό.

Newsroom ΔΟΛ
prezatv
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews