Generated image

Ανάκληση μεμβράνης τροφίμων και αρώματος οξικού οξέος

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα

Στην ανάκληση μεμβράνης τροφίμων, ακατάλληλης για χρήση, καθώς επίσης και αρώματος οξικού οξέος, από τη Λιθουανία, το οποίο ενώ προοριζόταν ως πρώτη ύλη για βιομηχανική χρήση, βρέθηκε να πωλείται στον τελικό καταναλωτή ως τρόφιμο, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όσον αφορά στη μεμβράνη τροφίμων, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Μεμβράνη Τροφίμων ΠΕΡΦΟΡΕ SPAR 50μ. - Προϊόν κατάλληλο για επαφή με όλα τα τρόφιμα- σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο συγκεκριμένο προϊόν διαπιστώθηκε «μετανάστευση» σε λάδι, μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Το προϊόν παράγεται στην Τουρκία και διανέμεται από την DIFFER AE για λογαριασμό της Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ.

Το προϊόν αρώματος οξικού οξέος, περιεκτικότητας σε οξικό οξύ 70%, με την εμπορική επωνυμία «MASTINE Acto 70% Essigsure 70% E260» σε συσκευασία των 330 ml, αριθμό γραμμοκώδικα 4 770211 224194 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12.10.2012, δεν πρέπει να διατίθεται προς τον τελικό καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το συγκεκριμένο προϊόν είναι εξαιρετικά διαβρωτικό και τοξικό και επομένως ο χρήστης διατρέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, εισπνοής ή κατάποσης. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε από τις ελληνικές επιχειρήσεις «ΔΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και «ΜΕΖΙΕVSKI Β.».
newsbeast.gr
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews