Generated image

Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν

Πέρασαν αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά που η Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις της χώρας…
σηκώθηκαν στο πόδι, προκειμένου να εξωτερικεύσουν την εθνική αγανάκτηση της κοινωνίας, για τη διολίσθηση της πορείας της χώρας, σε ένα μίζερο παρόν και ένα σκοτεινό μέλλον.

Το κίνημα των Αγανακτισμένων, που κακοποιήθηκε ρητορικά και λοιδωρήθηκε, προχώρησε σε υποστολή της σημαίας της αντίστασης το καλοκαίρι. Το φθινόπωρο, το Σύνταγμα και οι άλλες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη τη χώρα, δεν είχαν περίσσευμα κίνησης, ούτε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η κοινωνική ειρήνη που ακολούθησε ωστόσο, δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα. Και σίγουρα δεν οδήγησε σε εμπνευσμένες και οραματικές πολιτικές από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και από εκείνη του Λουκά Παπαδήμου που τη διαδέχτηκε.

Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερο σημείο σε σχέση με το που ήμασταν πριν από έξι μήνες. Και, καθώς η κατάσταση χειροτερεύει, με την κυβέρνηση Παπαδήμου να ετοιμάζεται να υλοποιήσει τις πιο σκληρές απαιτήσεις της τρόικας, που οδηγούν σε αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού της χώρας, οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν.

Την πρωτοβουλία πήρε το blog troktiko.eu, το οποίο απολαμβάνει μεγάλης επισκεψιμότητας, και το «εθνικό ραντεβού» έχει προσδιοριστεί για το απόγευμα της Κυριακής, στο Σύνταγμα και σε άλλες κεντρικές πλατείες πόλεων της χώρας.

Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την πολλαπλασιαστική δύναμη του διαδικτύου, και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μια δύναμη που παραμερίζει στο περιθώριο τα παλαιά ΜΜΕ, και τις ξεπερασμένες νοοτροπίες και συμπεριφορές που ακόμη συντροφεύουν πολιτικούς και επιχειρηματίες του χώρου του Τύπου. Στο διαδίκτυο, δεν υπάρχουν… πίσω πόρτες. Και οι Αγανακτισμένοι είναι και πάλι εδώ.



www.statesmen.gr

Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews