Τί κοινό έχουν οι σκύλοι με τα δελφίνια;


Ένας Ιάπωνας επιστήμονας βρήκε την απάντηση στο πώς μπορούν οι σκύλοι να περπατούν… ξυπόλητοι στο χιόνι χωρίς να παγώνουν.

Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο κυκλοφορίας του αίματος των σκύλων ώστε να μην παγώνει το υπόλοιπο σώμα τους όταν έρχεται σε επαφή με ψυχρές επιφάνειες, σύμφωνα με τον Χιρογιόσι Νινομίγια, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Yamazaki Gakuen, δυτικά του Τόκιο.
Το σύστημά τους χρησιμοποιεί θερμό, οξυγονωμένο αίμα για να θερμαίνει το ψυχρό αίμα το οποίο έχει έρθει σε επαφή με μια ψυχρή επιφάνεια προτού το επιστρέψει στην καρδιά του σκύλου και στο κεντρικό κυκλοφορικό του σύστημα. Με άλλα λόγια, διαθέτουν ένα σύστημα μεταφοράς θερμότητας στα πόδια τους, σύμφωνα με τον επιστήμονα.
Ο Νινομόγια μελέτησε με ειδικό μικροσκόπιο το πόδι ενός σκύλου και διαπίστωσε ότι εξαιτίας της εγγύτητας των αρτηριών και των φλεβών στο πέλμα του, η θερμότητα στο αίμα που μεταφέρεται από την καρδιά στις αρτηρίες κατευθύνεται εύκολα στο ψυχρότερο αίμα στις φλέβες.
Αυτή η μεταφορά θερμότητας, όπως αναφέρει το iefemirida.gr, διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία στο πέλμα του ζώου, ακόμη κι όταν αυτό εκτίθεται σε υπερβολικά ψυχρές συνθήκες.
Οι σκύλοι δεν είναι τα μοναδικά ζώα που διαθέτουν αυτό το σύστημα αφού, όπως προσθέτει ο Νινομίγια, και τα δελφίνια έχουν το ίδιο.
Πηγη tsantiri
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews