Generated image

Οι κάμερες ασφαλείας είδαν τον βομβιστή του Μετρό

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό, αλλά και οι πληροφορίες που έχουν δώσει οι...



πολίτες φαίνεται πως έχουν βοηθήσει σημαντικά τις διωκτικές Αρχές να βρουν απαντήσεις για τους δράστες της επίθεσης που είχε σχεδιαστεί σε βαγόνι του Μετρό στο Αιγάλεω το απόγευμα του Σαββάτου.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται τόσο ο άθικτος μηχανισμός που βρέθηκε, αλλά και η σακούλα μέσα στην οποία ήταν τοποθετημένος. Τώρα οι αρχές αναζητούν αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό που μπορεί να υπάρχει στη σακούλα ή στο μηχανισμό, προκειμένου να ταυτοποιήσουν το δράστη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ασφαλείας ο νεαρός αποβιβάστηκε στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω στις 17.18 το Σάββατο το απόγευμα, αφού πρώτα είχε ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος λόγω λάθους δεν εξερράγη. Aνώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που μίλησε στα ΝΕΑ είπε: «ένα λάθος στην κατασκευή της βόμβας είναι αυτό που αποσόβησε την έκρηξη. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό χτύπημα, ακόμη και αν έμεινε ανολοκλήρωτο».

Το πλέον ανησυχητικό πάντως είναι ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για τη βόμβα, αντίθετα από τις πρακτικές άλλων οργανώσεων του παρελθόντος που ειδοποιούσαν για τέτοιας μορφής επιθέσεις ώστε να μην υπάρξουν θύματα. Βέβαια στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως ο στόχος των δραστών ήταν να προκαλέσουν εμπρηστική επίθεση στο Μετρό όταν αυτό θα ήταν άδειο.

«Εκτιμούμε πως πρόθεση ήταν να ξεσπάσει φωτιά στον τελευταίο συρμό προτού ανοίξουν οι πόρτες για να γίνει η επιβίβαση πολιτών. Οι συρμοί σταματούν και ύστερα από μερικά λεπτά επανέρχονται στην κυκλοφορία. Στο μεσοδιάστημα ελέγχεται από τον υπεύθυνο κυκλοφορίας του αν όλα είναι εντάξει και ύστερα από λίγα λεπτά ανοίγουν οι πόρτες του και πάλι για το κοινό», αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα εξετάζονται και παλιότερα βίντεο ασφαλείας, καθώς οι δράστες είναι πολύ πιθανό να έκαναν το ίδιο δρομολόγιο αρκετές φορές για να «τσεκάρουν» τους χρόνους που απαιτούνται προτού ανοίξουν και πάλι οι πόρτες και επιβιβαστούν εκ νέου επιβάτες

Πηγη 24wro
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews