Ευρωπαίοι έφθασαν στην Αμερική χιλιετίες πριν τον Κολόμβο!


Κυνηγοί της Λίθινης Εποχής από την Ευρώπη ανακάλυψαν για πρώτη φορά την Αμερική, σύμφωνα με νέα αρχαιολογικά στοιχεία.
Αρκετές δεκάδες λίθινα εργαλεία βρέθηκαν σε έξι τοποθεσίες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Επειτα από επισταμένη εξέτασή τους ανακαλύφθηκε ότι είναι ευρωπαϊκού τύπου εργαλεία και έχουν ηλικία από 19.000 έως 26.000 ετών.

Η ανακάλυψη δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των εργαλείων έφτασαν 10.000 χρόνια προτού πατήσουν στον Νέο Κόσμο οι πρόγονοι των Ινδιάνων της Αμερικής. Η ανακάλυψη των εργαλείων ανακοινώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις εδώ και αρκετές δεκαετίες. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι θα προσθέσουν μια νέα διάσταση στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το ανθρώπινο είδος διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο.

Τρεις από τις τοποθεσίες ανακαλύφθηκαν από τον αρχαιολόγο δρα Ντάριν Λόουρι του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ, ενώ μια άλλη βρίσκεται στην Πενσιλβάνια και μια πέμπτη στη Βιρτζίνια. Ψαράδες ανακάλυψαν μια έκτη τοποθεσία στον βυθό σχεδόν 100 χιλιόμετρα από την ακτή της Βιρτζίνιας, που στην προϊστορική εποχή θα πρέπει να βρισκόταν στην ξηρά.

Η ηλικία εργαλείων από προηγούμενες παρόμοιες ανακαλύψεις είχε υπολογιστεί σε 15.000 χρόνια, δηλαδή καιρό αφότου οι Ευρωπαίοι της Λίθινης Εποχής είχαν σταματήσει να φτιάχνουν τα εργαλεία αυτά, και οι περισσότεροι αρχαιολόγοι είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρχει κάποια σχέση. Ωστόσο τα εργαλεία που ανακαλύφθηκαν τώρα είναι ηλικίας από 19.000 έως 26.000 ετών και είναι ακριβώς τα ίδια με τα υλικά που υπήρχαν εκείνη την εποχή στη Δυτική Ευρώπη.

ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ. Ο καθηγητής Ντένις Στάνφορντ του Ιδρύματος Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον και ο καθηγητής Μπρους Μπράντλεϊ του Πανεπιστημίου του Εξετερ ήταν οι δύο επικεφαλής των αρχαιολόγων που ανέλυσαν τα στοιχεία. Υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι της Λίθινης Εποχής ήταν ικανοί να κάνουν το ταξίδι των 2.400 χιλιομέτρων μέσα από τους πάγους του Ατλαντικού• και ότι άνθρωποι της Λίθινης Εποχής από τη Δυτική Ευρώπη μετανάστευσαν στη Βόρεια Αμερική κατά την κορύφωση της Εποχής των Παγετώνων. 
Κατά την περίοδο εκείνη περίπου 8 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα του Βόρειου Ατλαντικού ήταν καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα πάγου ολόκληρο τον χρόνο ή για ένα μέρος του. Και το δέλεαρ του πλούσιου σε τροφή ανοικτού ωκεανού ήταν αρκετά μεγάλο για τους κυνηγούς ώστε να προσπαθήσουν να φτάσουν σε αυτόν. Εως τώρα όμως δεν υπήρχαν στοιχεία ότι συνέβη κάτι τέτοιο.
Οι αρχαιολόγοι στρέφονται τώρα σε νέες τοποθεσίες στο Τενεσί, στο Μέριλαντ, ακόμη και στο Τέξας, όπου πιστεύουν ότι θα βρουν περισσότερα ίχνη από τη Λίθινη Εποχή. Ωστόσο οι περισσότερες από τις περιοχές στις οποίες οι νεοαφιχθέντες πέρασαν από τον πάγο στην ξηρά βρίσκονται τώρα κάτω από τη θάλασσα, έως και 160 χιλιόμετρα από την ακτή, μαζί με τα οποιαδήποτε στοιχεία μπορεί να υπάρχουν.
ΤΑ ΝΕΑ
Επισκεφθείτε την νέα μας διεύθυνση www.alexiptoto.com
Generated image

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews